ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑ ΞΗΡΟΥ

savvas

Μετά την καταδίκη του σε 5 φορές ισόβια και 25 χρόνια φυλάκισης για τη συμμετοχή του στην οργάνωση 17Ν, ο Σάββας Ξηρός εξακολουθεί μετά απο 11,5 χρόνια να παραμένει κρατούμενος στα κολαστήρια των φυλακών Κορυδαλλού. Η κρίσιμη κατάσταση της υγείας του (τύφλωση, φλεβική ανεπάρκεια και επίδρασή της στα κάτω άκρα, σχεδόν πλήρης κώφωση, σοβαρά νευρολογικά και αγγειακά προβλήματα, ιστορικό άσθματος απο παλιά, ακρωτηριασμός δεξιού χεριού, πολλαπλή σκλήρυνση κατά πλάκας), είναι αποτέλεσμα της ανεπαρκούς φροντίδας απ’ το νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού, των πολλαπλών απορρίψεων των αιτημάτων του για αναστολή ή διακοπή της ποινής του και της εκδικητικής μεταχείρισής του απο το κράτος.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το κράτος αποπειράται να εξοντώσει ηθικά και φυσικά έναν πολιτικό κρατούμενο  κάνοντας όλο και πιο απάνθρωπες τις συνθήκες κράτησής του μέσα στις φυλακές (ας θυμηθούμε την υπόθεση της Στέλλας Αντωνίου). Λειτουργώντας παραδειγματικά, στοχεύει στον εκφοβισμό και την αποθάρρυνση όσων συνεχίζουν να  αντιστέκονται και επιλέγουν να αγωνιστούν.

Στις 19 Δεκέμβρη, εκδικάζεται στο Εφετείο του Πειραιά η νέα αίτηση αποφυλάκισης του Σάββα Ξηρού, για διακοπή έκτισης της ποινής του για σοβαρούς λόγους υγείας. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στο πλευρό του παρά τις όποιες πολιτικές μας διαφωνίες με την οργάνωση 17Ν. 

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑ ΞΗΡΟΥ

ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΕΜΠΡΑΚΤΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΑΣ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ 19/12, ΣΤΙΣ 9.00, ΕΦΕΤΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ (ΣΚΟΥΖΕ & ΦΙΛΩΝΟΣ)

Αναρχική Συλλογικότητα Καθ’ οδόν

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.