ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ Σάββατο 11/1, Πλ. Αμερικής, 12.00πμ

poreia11.01.14arab-el

Από τον έβρο ως τα πατήσια και την κυψέλη και από τα αστυνομικά τμήματα ως την αμυγδαλέζα και τη μανωλάδα: σύνορα εθνικά, σύνορα εμφανή ή αόρατα στο χάρτη, που εκτείνονται μέχρι το κέντρο των πόλεων. Σύνορα που αποτυπώνουν τη γεωγραφία ενός καθημερινού πολέμου ενάντια στους μετανάστες και τις μετανάστριες.

Φιλοξενία και δικαιοσύνη, “ξένιος ζευς” και “θέτις”, κυνικές ονομασίες για τη στρατιωτική διαχείριση μεταναστών, τοξικοεξαρτημένων, οροθετικών, άστεγων.

Φασιστικά πογκρόμ αποκλεισμού, εγκλεισμού, πειθάρχησης. Διαρκείς αστυνομικοί έλεγχοι που φυλακίζουν τους μετανάστες είτε μέσα στα ίδια τους τα σπίτια είτε σε κέντρα κράτησης.

Αντιμετωπίζουμε εχθρικά όσους και όσες εκμεταλλεύονται και καταπιέζουν ‘ντόπιους’ και μετανάστες, αναπαράγουν την ξενοφοβία, ανέχονται ή επικροτούν τη ρατσιστική βία. Είμαστε στο πλευρό των μεταναστών και μεταναστριών με τους οποίους και τις οποίες μοιραζόμαστε τις ίδιες γειτονιές, τις ίδιες πλατείες. Έχουμε απέναντί μας τους ίδιους μπάτσους, τους ίδιους φασίστες, το ίδιο καθεστώς εκτάκτου ανάγκης που χρόνια τώρα οργανώνει την υποτίμηση της ζωής και της εργασίας όλων μας. Μέσα από κοινότητες αγώνα κι αλληλεγγύης αντιμετωπίζουμε τη βαρβαρότητα που εξαπλώνεται.

 

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΠΟΓΚΡΟΜ ΤΟΥ ΞΕΝΙΟΥ ΔΙΑ 

ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ 
Σάββατο 11/1, πλ. Αμερικής, 12.00 πμ.

 

από τις γειτονιές Αγ. Νικόλας, Κυψέλη, Πατήσια

αντιφασίστες/τριες από τις γειτονιές του κέντρου της Αθήνας

συνέλευση no lager

αντιφασιστική δράση Κυψέλης Πατησίων

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.