Κάλεσμα εν όψει του δικαστηρίου για την επίθεση στο Στέκι Αντίπνοια

dikastiria

Σχετικά με την επίθεση της Χρυσής Αυγής στο Στέκι Αντίπνοια το 2008 και την δημοσιοποίηση των ονομάτων μας απο τα ΜΜΕ.

 

Πριν λίγες  ημέρες διέρρευσε από τον τύπο το πόρισμα των ανακριτικών αρχών για την χρυσή αυγή ως εγκληματική οργάνωση.  Μέσα στις υποθέσεις που διερευνούνται, εντάσσεται και η επίθεση που δεχτήκαμε τέσσερα άτομα, στο αναρχικό  στέκι Αντίπνοια, κατά την διάρκεια μαθήματος Ισπανικών, τον Ιούνιο του 2008, από τάγμα εφόδου της παρακρατικής οργάνωσης. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο κληθήκαμε, από την ανακρίτρια, να καταθέσουμε, ως ”αυτόπτες μάρτυρες”, σχετικά με την υπόθεση. Και σαν  να μην έφτανε η δημοσιοποίηση-διαρροή ενός “απόρρητου εγγράφου”, που ακόμα και με τους δικούς τους  δικονομικούς όρους, εντάσσεται  σε προανακριτική διαδικασία και άρα απαγορεύεται η οποιαδήποτε κοινοποίηση  του  περιεχομένου του, η  zougla.gr και ο δημοσιογραφίσκος  Δ.Κ  (ο ίδιος φρόντισε να διατηρήσει την ανωνυμία του) δημοσίευσε το όνομα  και  το επίθετο ενός από εμάς. Η άμεση αντίδραση μας είχε ως αποτέλεσμα την απόσυρση του ονόματος και την αντικατάσταση του  με την λέξη ”μάρτυρας”.  Παρόλα αυτά  η δημοσιοποίηση προσωπικών δεδομένων είχε, για μια ακόμα φορά, πραγματοποιηθεί.
Φυσικά δεν είναι ούτε η πρώτη ούτε η μοναδική φόρα που δημοσιοποιούνται προσωπικά στοιχεία αγωνιστών. Η διαπόμπευση και η τρομοκράτηση είναι βασική στρατηγική των ΜΜΕ με σκοπό τον ”παραδειγματισμό”  και την καταστολή-εκφοβισμό του αγωνιζόμενου κόσμου.  Σε ότι μας αφορά δεν κρυβόμαστε και υπερασπιζόμαστε την πολιτική μας ταυτότητα με κάθε κόστος. Αναγνωρίζουμε, όμως,  το εξής ”παράδοξο”,  ότι  η  δημοσιοποίηση προσωπικών στοιχείων περιορίζεται και αφόρα, κυρίως,  εκείνους που αγωνίζονται και αντιστέκονται  και όχι τα φασιστικά θρασίμια  ή τους λακέδες του συστήματος όπως ο Δ.Κ που υπογράφει ένα τέτοιο κείμενο μόνο με τα αρχικά του. Έτσι έχουμε το πλήρες όνομα της συντρόφου που δέχθηκε επίθεση από χρυσαυγίτες, τα ονόματα των οποίων δεν αναφέρονται πουθενά, από ένα δημοσιογράφο  που υπογράφει κωδικοποιημένα.
Η  zougla, πίστη και πλήρως ευθυγραμμισμένη με την κυρίαρχη πολιτική γραμμή,  περνάει  μια φάση ”αντιφασισμού” και ενώ όλα αυτά τα χρόνια αβάνταρε τη χρυσή αυγή και καλλιεργούσε – ενίσχυε τα πιο συντηρητικά αντανακλαστικά της κοινωνίας, αποσιωπώντας ή παραποιώντας  γεγονότα, σήμερα έρχεται να ”αποκαταστήσει την αλήθεια”. Μία  ”αλήθεια” για την οποία κόπτονται οι περισσότερες εφημερίδες, ραδιοφωνικοί σταθμοί και  ”έγκριτοι” δημοσιογράφοι των καναλιών. Ο ρόλος τους όμως, ως προπαγανδιστικός μηχανισμός του συστήματος και εν τέλει ως μηχανισμός χειραγώγησης, είναι όχι μόνο γνωστός αλλά και χιλιοειπωμένος. Έτσι  αντιλαμβανόμαστε τα ΜΜΕ και δεν επιθυμούμε την ”συνδιαλλαγή” μαζί τους. Επιλέγουμε και προτάσσουμε την αντιπληροφόρηση και αδιαμεσολάβητη επικοινωνία. Για το λόγο αυτό προκρίνουμε τη χρήση των δικών μας μέσων (αφίσες, έντυπα, διαδίκτυο κλπ).
ΔΕΝ  ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΜΕ  σε κανέναν  ”Δ.Κ.”  να μας θυματοποιεί και να μας χρησιμοποιεί, κατα το δοκούν, για να ενισχυσει τον καθεστωτικό αντιφασισμό. Είμαστε αγωνιστές και αγωνίστριες και για αυτό το λόγο το παρακράτος μας επιτέθηκε και το κράτος όλα αυτά τα χρόνια σιώπησε και συγκάλυψε.  Δεν βρισκόμασταν σε ένα κοινωνικό στέκι, όπως διατείνονται τα ΜΜΕ, αλλά σε  ένα ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΣΤΕΚΙ. Τώρα που, για λόγους ενδοσυστημικών ανταγωνισμών και μικροπολιτικών συμφερόντων,  υποκρίνονται τους αντιφασίστες τους ανακοινώνουμε ότι και πάλι θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ  τους.  Σε ο,τι μας  αφορά μιλάμε μόνο ΕΜΕΙΣ, (αρνούμενοι τη διαμεσολάβηση των μηχανισμών του κράτους  και την προσπάθεια ένταξης μας σε ένα κοινό,  καθεστωτικό “αντιφασιστικό-μέτωπο”). Δεν θα επιτρέψουμε να μας υποκαταστήσουν και να μας ”υπερασπιστούν”. Ούτε θα αφήσουμε η συγκεκριμένη υπόθεση να γίνει πεδίο σπέκουλας από το κράτος, τα ΜΜΕ ή την καθεστωτική αριστερά. Ανήκουμε στους” απο τα κάτω”  αυτού του κόσμου που παλέυει για έναν κόσμο  ισότητας, αλληλεγγύης και ελευθερίας. Τασσόμαστε ξεκάθαρα απέναντί στο σύστημα που εξαθλιώνει τους ανθρώπους και διαιωνίζει την αδικία. Ενα σύστημα μέσα στο οποίο τόσο ο φασισμός όσο και η κυρίαρχη προπαγάνδα, μέσω των ΜΜΕ έχουν το δικό τους ρόλο. Ο αγώνας ενάντια στο φασισμό ειναι αγώνας έναντια στο κράτος και το κεφάλαιο. Δεν περιορίζεται ούτε αντιμετωπίζεται στις δικάστικές αιθουσες, στα πάνελ εκπομπών και σε στήλες εφημερίδων που μόνο στόχο έχουν την διασφάλιση των συμφερόντων  των ισχυρών. Αντιθετα ο αγώνας ενάντια στο φασισμό δίνεται καθημέρινα στους κοινωνικούς ταξικούς αγώνες και σίγουρα δεν περνά από την έγκριση του εκάστοτε Πρετεντέρη.

Ο ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ Ή ΘΑ ΕΙΝΑΙ  ΤΑΞΙΚΟΣ, ΑΝΤΙΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΟΣ, ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΟΣ Ή ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ

Γ.Μ,  R.S, Κ.Γ, Β.Μ

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.