Ενάντια στο καθεστώς έκτακτης ανάγκης και τον σύγχρονο ολοκληρωτισμό

afisa

 

 ΕΝΑΝΤΙΑ

… ΣΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

… ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ

 … στη φτώχεια και την εξαθλίωση

Η συνολική κρίση του οικονομικού και πολιτικού συστήματος δεν είναι μια αφηρημένη έννοια. Μεταφράζεται στην άγρια επιθετικότητα του κράτους και των αφεντικών, την όξυνση της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης. Η επιβολή μιας σειράς μέτρων που αναδιαρθρώνουν τις συνθήκες εργασίας δημιουργούν ένα σύγχρονο καθεστώς δουλείας. Οι μειώσεις μισθών και συντάξεων, η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων,  η παρανομοποίηση και η άγρια καταστολή των ταξικών αγώνων σε συνδυασμό με τη γιγάντωση της ανεργίας και της φτώχειας οδηγούν μεγάλα κομμάτια της κοινωνίας στον αποκλεισμό από τα στοιχειώδη κοινωνικά αγαθά και επιβάλλουν την κοινωνική εξαθλίωση.

… στην κρατική τρομοκρατία

Αναπόσπαστο κομμάτι της συνολικής επίθεσης κράτους και αφεντικών είναι η ιδεολογική και κατασταλτική επίθεση εναντίον των κοινωνικών και ταξικών αγώνων. Άλλωστε η άγρια εκμετάλλευση και λεηλασία της κοινωνίας συμβαδίζει με την εκστρατεία τρομοκράτησής της και στοχεύει στον ολοκληρωτικό έλεγχο και υποταγή της. Έτσι οι αστυνομικές εισβολές και εκκενώσεις σε κατειλημμένους χώρους αγώνα, οι δικαστικές και κατασταλτικές μεθοδεύσεις εναντίον απεργών, οι βασανισμοί αγωνιστών, οι ευρείες επιχειρήσεις εναντίον των μεταναστών, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και οι φράχτες στα σύνορα, η απόπειρα τρομοκράτησης των τοπικών κοινωνικών αντιστάσεων που μαχητικά στέκονται απέναντι στη καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος και της ζωής τους (όπως οι αγώνες ενάντια στα μεταλλεία χρυσού στη Β.Α. Χαλκιδική) είναι σημεία ενός ευρύτερου κρατικού σχεδιασμού για τη φίμωση κάθε φωνής αντίστασης που ξεπηδά από τα κάτω και βάζει αναχώματα στην κρατική και καπιταλιστική επέλαση.

 … στον κοινωνικό κανιβαλισμό

Το »διαίρει και βασίλευε» και ο κοινωνικός αυτοματισμός αποτελούν βασική στόχευση των κυρίαρχων. Πρόκειται για μια επιλογή που έχει ως στόχο την ενδοταξική αντιπαράθεση μεταξύ των από τα κάτω, τον αλληλοσπαραγμό των φτωχών ώστε να αποπροσανατολίζεται και να εκτονώνεται η κοινωνική οργή που γεννά η αντικοινωνική επίθεση κράτους και αφεντικών. Η εξατομίκευση, ο φόβος και ο κανιβαλισμός επιβάλλονται από τους κυρίαρχους ως όροι ζωής για τους εκμεταλλευόμενους και προβάλλονται ως η μόνη λύση για την επιβίωσή τους  

 … στα φασιστικά τάγματα εφόδου

Οι επίσημες κατασταλτικές δυνάμεις συνεπικουρούνται από τη δολοφονική δράση των σύγχρονων φασιστικών ταγμάτων εφόδου που επιτίθενται ενάντια στα πιο ευάλωτα κοινωνικά κομμάτια και κάθε διαφορετικό από τα κοινωνικά πρότυπα (μετανάστες, ομοφυλόφιλους, ρομά) αλλά και σε απεργούς, αγωνιστές και ευρύτερα όσους αντιστέκονται στη βαρβαρότητα της κυριαρχίας. Ο επιβαλλόμενος εκφασισμός της κοινωνίας μέσω της διάχυσης του φόβου και του ρατσισμού ενισχύεται από την καθεστωτική πριμοδότηση της δράσης των φασιστικών συμμοριών, ενώ ταυτόχρονα αυτές λειτουργούν και ως αντεπαναστατική εφεδρεία συνολικά του συστήματος.

Απέναντι στη βαρβαρότητα του κρατικού- καπιταλιστικού συστήματος που δεν έχει να υποσχεθεί τίποτα περισσότερο από τη διαιώνιση της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης. Απέναντι στην υποταγή και την κοινωνική εξαθλίωση που επιβάλλουν οι κυρίαρχοι η μοναδική διέξοδός μας είναι οι δρόμοι του αγώνα της αυτοοργάνωσης και της αλληλεγγύης, χωρίς αυταπάτες εξωραϊσμού του υπάρχοντος συστήματος. Η μόνη διέξοδός μας είναι η πολιτική- ταξική- κοινωνική οργάνωση στη βάση και η ενδυνάμωση των συλλογικών,  ριζοσπαστικών, χειραφετημένων αγώνων στις γειτονιές, στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία και τις σχολές, τους δρόμους. Η μόνη διέξοδος είναι ο αγώνας για την ανατροπή, είναι ο αγώνας για τη γενικευμένη κοινωνική αυτοδιεύθυνση.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: Σάββατο 27 Απρίλη, 12 μ.μ ,  Πλ. Μοναστηρακίου

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΙΣΟΤΗΤΑΣ- ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ- ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ

 

Συνέλευση Αναρχικών για την Κοινωνική Αυτοδιεύθυνση

Να υψώσουμε τις φωνές μας ενάντια στην κρατική τρομοκρατία

ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΑTHENS INDYMEDIA, 98FM, ΕΝΤΑΣΗFM
Πέμπτη 25 Απρίλη 18.00 Μοναστηράκι

propylaia

Χθες, 24/4/2013, λίγο πριν το μεσημέρι, σύντροφοι και συντρόφισσες ανάρτησαν γιγαντοπανό στην πρόσοψη της πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αθηνών στα Προπύλαια, στα πλαίσια δράσεων αλληλεγγύης ενάντια στη φίμωση των μέσων αντιπληροφόρησης Athens Indymedia και Ραδιοζώνες Ανατρεπτικής Έκφρασης-98 FM. Λίγη ώρα μετά την ανάρτηση του πανό, ένας εσμός μπάτσων, αποτελούμενος από ΜΑΤ, ΔΕΛΤΑ, ΔΙΑΣ και ασφαλίτες, κατέφτασε στο σημείο και προσήγαγε όλους τους συγκεντρωμένους (μεταξύ των οποίων και δυο τουρίστες). Οι απειλές προς τους παρευρισκόμενους ρεπόρτερ, προκειμένου να μην τραβηχθούν πλάνα από την χουντικού τύπου αστυνομική επιχείρηση, ήρθαν να συμπληρώσουν το κατασταλτικό σκηνικό. Ακολούθησε εκκένωση της Πρυτανείας και εισβολή της αστυνομίας στο κτήριο, η οποία αναζητούσε «ενοχοποιητικα στοιχεία», αλωνίζοντας στους χώρους του πάλαι ποτέ πανεπιστημιακού ασύλου. Τελικός απολογισμός, 72 προσαγωγές, έξι από τις οποίες μετατράπηκαν σε συλλήψεις για «προσβολή εθνικών συμβόλων».

Το καθεστώς χτυπά πλέον τους αγωνιζόμενους, τις δομές και τις υποδομές μας με κάθε ευκαιρία,  θέλοντας να κάνει ξεκάθαρο σε όλη την κοινωνία πως αυτό και μόνο αυτό θα επιβάλλει τους κανόνες του παιχνιδιού και δε θα ανεχτεί καμία πράξη αντίστασης. Όμως, κράτος και κεφαλαίο ξεχνούν πως αυξάνοντας την κατασταλτική βία και προσπαθώντας να εξοντώσουν με κάθε (φυσικό, οικονομικό, νομικό) τρόπο τις εστίες αντίστασης και αλληλεγγύης των «από τα κάτω», γκρεμίζουν ταυτόχρονα κάθε αυταπάτη περί κοινωνικής ειρήνης, επιβεβαιώνοντας την αντικοινωνική τους φύση και την ταξική ανισότητα πάνω στην οποία στηρίζονται.

Η αντιπληροφόρηση, η ελεύθερη έκφραση και η διακίνηση των ιδεών δεν καταστέλλονται, δεν φιμώνονται.

Απέναντι σε αυτή την λαίλαπα καταστολής να αντιτάξουμε την φωτιά της αλληλεγγύης μας.

AF – Πέρα από την αντίσταση. Ένα επαναστατικό μανιφέστο για τη νέα χιλιετία.

AF

Η μπροσούρα της Anarchist Federation, Beyond Resistance (1997) μεταφράστηκε απο την αναρχική συλλογικότητα «Καθ οδόν» και εκδόθηκε το Φεβρουάριο του 2013.

Ευχαριστούμε πολύ την Τατιάνα και τον Δημήτρη για την επιμέλεια του κειμένου.

Εδώ θα βρείτε τη μπροσούρα σε ηλεκτρονική μορφή: AF μπροσούρα

Η χρήση της έκδοσης είναι ελεύθερη για κινηματικούς σκοπούς.