Αρχείο κατηγορίας Ανακοινώσεις

Για την εκκένωση της κατάληψης Βανκούβερ Απαρτμάν

Τα χαράματα του Σαββάτου 2 Νοεμβρίου έλαβε χώρα η εκκένωση της κατάληψης Βανκούβερ Απαρτμάν, η οποία εντάσσεται στο νέο κύκλο καταστολής των καταλήψεων επί διακυβέρνησης νέας δημοκρατίας που ξεκίνησε το Σεπτέμβριο, παίρνοντας τη σκυτάλη από την προηγούμενη κυβέρνηση των σύριζα/ανέλ η οποία είχε επιτεθεί σε άλλες 28 καταλήψεις. Η κατάληψη Βανκούβερ εδώ και σχεδόν 15 χρόνια ζωντανεύει το εγκαταλελειμμένο κτίριο και ως εγχείρημα στέγασης και ως κινηματικός τόπος αναφοράς πολιτικών διαδικασιών, πολιτιστικών εκδηλώσεων και κοινωνικής αλληλεγγύης.
Συνέχεια ανάγνωσης Για την εκκένωση της κατάληψης Βανκούβερ Απαρτμάν

Κάλεσμα δράσης και αλληλεγγύης στον αναρχικό σύντροφο Χριστόφορο Κορτέση

ΚΑΛΕΣΜΑ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟ ΚΟΡΤΕΣΗ

Σύντροφοι/συντρόφισσες,

Στις 12/7, στο κατάστημα της Leroy Merlin στην οδό Πειραιώς, οι αναρχικοί Χριστόφορος Κορτέσης και Θύμιος Α. προσπάθησαν να αφαιρέσουν προϊόντα αξίας λίγων ευρώ. Μέσα από ένα σύμπλεγμα μεθοδεύσεων και την ομηρεία 3 ωρών στο κατάστημα- από την εταιρεία security OVIT και την Leroy Merlin που θέλησαν να εμπλέξουν στην υπόθεση αυτή τον Γιάννη Α., αγωνιζόμενο με συνδικαλιστική δράση και εργαζόμενο στο συγκεκριμένο κατάστημα, ως τις δικαστικές αρχές που βρήκαν μια καλή αφορμή για να ξεπληρώσουν στον Χρ. Κορτέση, την χρόνια, συνεπή και επίμονη δράση στον αναρχικό χώρο- ο σύντροφος βρίσκεται προφυλακισμένος από τις 16/7 με αναβαθμισμένες και κατασκευασμένες κατηγορίες (με όρους τρομοσεναρίου) περί “ληστρικής κλοπής” κτλ. Την ίδια κατηγορία αντιμετωπίζει και ο Θύμιος Α. ενώ ο εργαζόμενος Γιάννης Α. κατηγορείται για “συνέργεια”. Κατηγορίες υπόθαλψης εγκληματία” αντιμετωπίζει και ο αναρχικός Παύλος Χ. Που έσπευσε στο κατάστημα- μαζί με άλλους 3 συντρόφισσες-ους- για να σταθούν αλληλέγγυες/οι.
Συνέχεια ανάγνωσης Κάλεσμα δράσης και αλληλεγγύης στον αναρχικό σύντροφο Χριστόφορο Κορτέση

Συγκέντρωση για την υπόθεση Leroy Merlin-OVIT, στα δικαστήρια Πειραιά

 

Δικαστές, μπάτσοι, Leroy-OVIT κάτω τα χέρια από τους συντρόφους μας

Λευτεριά στον αναρxικό Χριστόφορο Κορτέση

Αλληλεγγύη στους διωκόμενους συντρόφους και συντρόφισσες

Συγκέντρωση 22/10-10πμ στα δικαστήρια Πειραιά (Σκουζέ)

Συνέλευση αναρχικών συλλογικοτήτων, συντρόφων, συντροφισσών και αλληλέγγυων

Ενημέρωση για το μπλοκ της Πρωτομαγιάς

Το πανό του μπλοκ έγραφε “Ενάντια στην εθνική ενότητα. Κοινωνικός/ταξικός αγώνας για την κοινωνική επανάσταση”, ως μια προσπάθεια ανάδειξης της σημασίας της ταξικότητας και του κοινωνικού/ταξικού αγώνα απέναντι στην προπαγανδιζόμενη από το κράτος, τόσο από τα δεξιά και όσο και από τα αριστερά, εθνική ενότητα και τον εθνικισμό. Συμμετείχαν περίπου 150 σύντροφοι/ισσες. Υπήρχε οργανωμένη περιφρούρηση στην οποία συμμετείχαν σύντροφοι/ισσες από την αναρχική συλλογικότητα Vogliamo tutto e per tutti καθώς και άλλοι σύντροφοι και συντρόφισσες. Καθ’ όλη τη διάρκεια της πορείας φωνάχτηκαν αντικρατικά και αντιεθνικιστικά συνθήματα και μοιράστηκαν κείμενα. Η πορεία ξεκίνησε απο το Μουσείο, πέρασε απο τον ΣΕΒ (στην πρόσοψη του οποίου γράφτηκαν συνθήματα) και τη βουλή και κατέληξε στα Προπύλαια.

ΑΠΕΡΓΙΑ 1 ΜΑΗ

Από το Σικάγο μέχρι την Αθήνα, ο δικός μας πόλεμος ειναι κοινωνικός -ταξικός

Στην απεργία του Σικάγο το 1886 συμμετείχαν εργαζόμενοι, ντόπιοι και μετανάστες, διεκδικώντας 8ωρη εργασία και καλύτερες συνθήκες.  Άνθρωποι που αναγνώριζαν την κοινότητα των ταξικών τους συμφερόντων και αποφάσισαν να αγωνιστούν για αυτά. Αν και η απεργία κατεστάλει και το κράτος, με συνοπτικές διαδικασίες, δίκασε, καταδίκασε σε θάνατο και εκτέλεσε πέντε αναρχικούς που είχαν πρωτοστατήσει στους εργατικούς αγώνες, το 8ωρο κατακτήθηκε σταδιακά για το σύνολο της τάξης μας. Έναν αιώνα μετά, η επίθεση στην τάξη μας μαίνεται ενώ η ίδια εμφανίζεται πολυδιασπασμένη, επηρεασμένη από εθνικιστικά, ρατσιστικά, πατριαρχικά ιδεολογήματα. Αναγνωρίζοντας τον εχθρό στο εσωτερικό της ή κάπου έξω από τα κρατικά σύνορα, αποδυναμώνεται η αντίσταση της στην επίθεση του κράτους και του κεφαλαίου.

Συνέχεια ανάγνωσης ΑΠΕΡΓΙΑ 1 ΜΑΗ

ΑΜΕΣΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥ ΠΕΙΝΑΣ ΣΠΥΡΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

Στις 14 Ιανουαρίου, ο κρατούμενος στις φυλακές Λάρισας Σπύρος Χριστοδούλου ξεκίνησε απεργία πείνας, με αίτημα την συγχώνευση των ποινών του. Διεκδικεί την παύση των εισαγγελικών και δικαστικών μεθοδεύσεων, που επιχειρούν να τον καταδικάσουν σε ατέλειωτα χρόνια φυλακής και φυσική εξόντωση. Η απόδοση ποινών μη συγχωνεύσιμων αποτελεί καταστρατήγηση του ίδιου του νομικού πλαισίου που γεννά και κατασκευάζει ενόχους. Ένα νομικό πλαίσιο που επιστρατεύεται ή ξεπερνιέται, τηρείται κατά γράμμα ή απαξιώνεται, ανάλογα με την πολιτική σκοπιμότητα των εμπνευστών του. Συνέχεια ανάγνωσης ΑΜΕΣΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥ ΠΕΙΝΑΣ ΣΠΥΡΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

Το κράτος και οι φιλήσυχοι δολοφόνοι εξολοθρεύουν όσους/ες δε χωράνε στα καλούπια τους

το κείμενο σε μορφή pdf  εδώ

Το μεσημέρι της 21ης Σεπτέμβρη 2018 ο Ζακ Κωστόπουλος καταλήγει νεκρός μετά τον βάναυσο ξυλοδαρμό του έξω από κοσμηματοπωλείο της Ομόνοιας από τον ιδιοκτήτη του μαγαζιού, έναν ακόμη μαγαζάτορα και στη συνέχεια από μπάτσους της ΔΙΑΣ, περιτριγυρισμένος από κόσμο που παρακολουθούσε χωρίς αντίδραση ό,τι συνέβαινε.

Η δολοφονία του αποπειράθηκε να συγκαλυφθεί σε μια συντονισμένη προσπάθεια αστυνομίας και ΜΜΕ. Οι μπάτσοι αφήνουν τον ιδιοκτήτη ελεύθερο να καθαρίσει στην κυριολεξία το χώρο, δεν συλλέγουν στοιχεία και καταθέσεις από τον συγκεντρωμένο κόσμο, ενώ για μέρες ο δεύτερος μα­γαζάτορας “αναζητούταν”. Άμεσα, και πριν ακόμη γίνει γνωστή η ταυτότητα του δολοφονημένου, ξεκινάει από τα ΜΜΕ μια εκστρατεία ξεπλύματος, με την κατασκευή του αφηγήματος του οπλο­φόρου τοξικομανούς ληστή που αυτοτραυματίστηκε θανάσιμα στην απόπειρα του να διαφύγει (λες και ακόμη κι αν ίσχυε αυτή η κατασκευή θα μείωνε σε οποιονδήποτε βαθμό τις ευθύνες των δολο­φόνων του), φτάνοντας μέχρι το σημείο να γίνονται σφιγμομετρήσεις για το αν η “κοινή γνώμη” συμφωνεί με την αντίδραση του ιδιοκτήτη η όχι. Τελικά, αμφότεροι οι επιτιθέμενοι αφήνονται ελεύθεροι μέχρι τη δίκη.

Το περιστατικό της δολοφονίας του Ζακ Κωστόπουλου συμπύκνωσε με σκληρό τρόπο ορισμένες από τις χειρότερες παθογένειες που απορρέουν από την εξουσιαστική οργάνωση της κοινωνίας από το κράτος και το κεφάλαιο. Η ιερότητα της ατομικής ιδιοκτησίας, η μικροαστική ηθική που νομιμο­ποιεί ή δικαιολογεί την υπεράσπιση αυτής της ιδιοκτησίας με κάθε τρόπο απέναντι σε οποιαδήποτε “απειλή” και το δόγμα του πολέμου όλων εναντίον όλων συνιστούν ένα δίκαιο που λειτούργησε ως υπόβαθρο στη συγκεκριμένη επίθεση. Υπόβαθρο απαραίτητο, αλλά όχι αναγκαστικά επαρκές για την εκδήλωση μιας βίας τέτοιας έκτασης και έντασης. Το αίσθημα της απειλής δεν ήταν αρκετό από μόνο του. Ήταν ο υποτιθέμενος φορέας της που λειτούργησε ως καταλύτης. Οι μανιασμένοι επιτι­θέμενοι, στα μάτια τους, είχαν απέναντί τους έναν άνθρωπο κατώτερο από αυτούς: έναν τοξικομα­νή, έναν ομοφυλόφιλο, έναν εξαθλιωμένο, ένα άτομο που δε χωράει στα “υγιή” εθνικά πρότυπα· εί­χαν απέναντί τους μια αιτία και ταυτόχρονα μια αφορμή να εκδηλωθεί με τον πιο ωμό τρόπο τι ση­μαίνει να αισθάνεσαι ότι έχεις εξουσία, ότι έχεις δικαίωμα ζωής και θανάτου απέναντι σε έναν άλ­λον άνθρωπο και την ταυτόχρονη πίστη ότι λόγω της θέσης του δεν θα ενδιαφερθεί κανείς γι αυτόν. Συνέχεια ανάγνωσης Το κράτος και οι φιλήσυχοι δολοφόνοι εξολοθρεύουν όσους/ες δε χωράνε στα καλούπια τους