Η αλληλεγγύη μας θα γίνει ο φόβος και ο τρόμος σας

villamalias

Τα ξημερώματα της Πέμπτης (20/12), γύρω στις 07:00, ο Δένδιας -Υπουργός ΠΡΟστασίας ΠΟλιτεύματος- ύστερα από ρητή εντολή του Σαμαρά, αμόλησε τα σκυλιά του στην κατάληψη Villa Amalias. Εισαγγελέας και διμοιρίες ΜΑΤ εισέβαλαν στο επί δεκαετίες κατειλημμένο κτίριο για έρευνα, μετά από “ανώνυμη καταγγελία”, και προσήγαγαν οκτώ άτομα, τα οποία βρίσκονταν εκείνη την ώρα στην κατάληψη. Οι προσαχθέντες κρατήθηκαν χθες στη ΓΑΔΑ, με τους μπάτσους να παραδέχονται ότι “έχουν εντολές να μην επιτρέψουν την επικοινωνία με δικηγόρους”.Σήμερα τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα, για κατασκευή εκρηκτικών υλών, βασισμένες σε άδεια μπουκάλια μπύρας που βρέθηκαν στην κατάληψη, στην οποία λειτουργεί χώρος συναυλιών και καφενείο . Το Κράτος προχώρησε σε επτά ακόμα προσαγωγές, μετά από παρέμβαση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο της Αθήνας, στο οποίο “ανήκει” πλέον το κτήριο. Οι επτά προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι λίγες ώρες αργότερα.

Για πολλά χρόνια η Villa Amalias αποτελεί ένα σημαντικό κοινωνικό χαράκωμα, μια εστία αντίστασης στην κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα, ένα κινηματικό χώρο στον οποίο πραγματοποιούνται εκδηλώσεις, στεγάζονται αρκετοί/ές συντροφοι/ισσες και κινηματικές υποδομές καθώς και μια τυπογραφική κολεκτίβα. Η Villa Amalias, μαζί με τις υπόλοιπες κοινωνικές και πολιτικές δομές που υπάρχουν στη γύρω περιοχή, έχουν αποκρούσει κάθε προσπάθεια των νεοναζί της Χρυσής Αυγής να επεκτείνουν τη μαφιόζικη και μισάνθρωπη δράση τους από την πλατεία του Αγ.Παντελεήμονα προς άλλες γειτονιές του κέντρου, όπως η πλατεία Βικτωρίας. Εξάλλου δεν είναι λίγες οι φορές που η συγκεκριμένη κατάληψη έχει στοχοποιηθεί ή και δεχτεί επιθέσεις από το μακρύ χέρι του κράτους και τις ψευδεπίγραφες “επιτροπές κατοίκων”, που προσπαθούν χρόνια να σπείρουν το ρατσιστικό μίσος στις ολοένα και πιο εξαθλιωμένες από την επίθεση Κράτους και Κεφαλαίου περιοχές της Αθήνας. Μια και οι παρακρατικές επιθέσεις δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα για αυτούς, ανέλαβε τελικά το Κράτος να προσπαθήσει να βγάλει την κατάληψη Villa Amalias από τη μέση. Βασιζόμενο στα ιδεολογήματα περί “βίας των άκρων” και προωθώντας τον κοινωνικό εκφασισμό, πριμοδοτεί άμεσα τη νεοναζιστική ατζέντα και προσπαθεί να τρομοκρατήσει και να καταστείλει όσους συνεχίζουν να αντιστέκονται στο φόβο και την εξαθλίωση.

Η εκστρατεία συκοφάντησης από τα ΜΜΕ, με γελοιότητες περί “άνδρων διακίνησης ναρκωτικών, αποθηκών εκρηκτικών υλών” κλπ, παρέχει την απαραίτητη ιδεολογική κάλυψη στο Κράτος, ώστε να συνεχίσει απτόητο την προσπάθεια τσακίσματος κινηματικών υποδομών. Εξάλλου δεν έχει περάσει και πολύς καιρός από τις εξαγγελίες Σαμαρά, που σηματοδότησαν ένα κύμα κρατικών (και παρακρατικών) επιθέσεων απέναντι σε καταλήψεις κι αυτοδιαχειριζόμενους χώρους, με χαρακτηριστική την κινηματογραφική εισβολή στην κατάληψη Δέλτα στη Θεσσαλονίκη, και την εκκένωσή της. Όμως η διαρκώς εντεινόμενη προσπάθεια τρομοκράτησης των αγωνιζόμενων, δεν πρόκειται να βρει έδαφος όσο υπάρχουν άνθρωποι και δομές που προωθούν έμπρακτα την ελευθερία, την ισότητα, την αλληλεγγύη και την αξιοπρέπεια.

Η απάντηση που θα δοθεί σττις επιθέσεις του Κράτους και στις προσπάθειες καταστολής των δομών αντίστασης, και του αγωνιζόμενου κομματιού της κοινωνίας, αφορά το σύνολο του κινήματος και οφείλει να είναι άμεση και δυναμική. Οι σύντροφοι από την Villa Amalias ξέρουν πολύ καλά πως δεν είναι μόνοι τους. Η έμπρακτη αλληλεγγύη μας είναι κάτι περισσότερο από δεδομένη. Στεκόμαστε δίπλα στους συντρόφους μας, προτάσσοντας την αλληλεγγύη, την αντίσταση και την ανυποχώρητη πάλη ενάντια στο Κράτος και το Κεφάλαιο.

                    -ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ VILLA AMALIAS
                    -ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΩΝ ΜΑΣ
                    -ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΚΑΛΑ
                    ΤΗ VILLA AMALIAS ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΤΕ ΟΥΤΕ ΣΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΣΑΣ

Αναρχική συλλογικότητα Καθ’ Οδόν.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.