Ο αγώνας του Νίκου Ρωμανού είναι αγώνας ενάντια στην ισοπέδωση των ζωών μας

Είναι ξεκάθαρο πως διανύουμε μια περίοδο στην οποία το καθεστώς του σύγχρονου ολοκληρωτισμού επιχειρεί να επιβληθεί στην κοινωνία βάζοντας σε δεύτερη μοίρα την απόσπαση συναίνεσης και φανερώνοντας τον πραγματικό εκμεταλλευτικό και καταπιεστικό ρόλο του κράτους και του καπιταλισμού. Σε αυτή τη νέα συνθήκη, η όξυνση των κοινωνικών/ταξικών αντιθέσεων οδηγεί το κράτος στην ενίσχυση του κατασταλτικού και νομικού του οπλοστασίου, ενώ παράλληλα οι εξουσιαστές συνεχίζουν την λεηλασία των κοινωνικών αγαθών και κεκτημένων με σκοπό την αναδιάρθρωση του κεφαλαίου σε παγκόσμιο και εγχώριο επίπεδο, αφήνοντας στην άκρη κάθε αστικοδημοκρατικό πρόσχημα. Το δόγμα μηδενικής ανοχής ενάντια σε οποιαδήποτε μορφή και εστία αγώνα έχει τεθεί σε εφαρμογή εδώ και καιρό. Παρ’ όλα αυτά, οι αντιστάσεις των καταπιεζόμενων και των εκμεταλλευόμενων αναδεικνύονται διαρκώς και σε όλα τα επίπεδα.

Συνέχεια ανάγνωσης Ο αγώνας του Νίκου Ρωμανού είναι αγώνας ενάντια στην ισοπέδωση των ζωών μας

Κατειλημμένη ΓΣΕΕ: Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΡΩΜΑΝΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΡΩΜΑΝΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ

Στις 4 Δεκεμβρίου αναρχικοί και κομμουνιστές καταλάβαμε το κτίριο της ΓΣΕΕ, δείχνοντας την αλληλεγγύη μας στον αναρχικό Ν.Ρωμανό, απεργό πείνας από 10/11. Εν όψει της ψήφισης του προϋπολογισμού και της νέας επέκτασης του μνημονίου, επιχειρούμε να αναδείξουμε τη σύνδεση του αγώνα του συντρόφου μας με τους ευρύτερους κοινωνικοταξικούς αγώνες, διαρρηγνύοντας το συμβιβαστικό ρόλο της ΓΣΕΕ και προωθώντας την ενότητα και τη μαχητικότητα μεταξύ των καταπιεσμένων.

Συνέχεια ανάγνωσης Κατειλημμένη ΓΣΕΕ: Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΡΩΜΑΝΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ

Αλληλεγγύη στον κρατούμενο αναρχικό Νίκο Ρωμανό, απεργό πείνας από 10/11/2014

Την περασμένη άνοιξη, ο Νίκος Ρωμανός, έγκλειστος στις φυλακές Κορυδαλλού από τον Φεβρουάριο του 2013,  έδωσε πανελλαδικές εξετάσεις μέσα από τη φυλακή και πέρασε σε τμήμα του ΤΕΙ Αθηνών. Συνεπώς, από τον Σεπτέμβριο δικαιούται  τη χορήγηση εκπαιδευτικών αδειών για την παρακολούθηση του προγράμματος σπουδών του. Οι αιτήσεις που έκανε για το σκοπό αυτό απορρίφθηκαν. Από τις 10 Νοεμβρίου 2014, προχωρά σε απεργία πείνας διεκδικώντας τη χορήγηση εκπαιδευτικών αδειών.

Συνέχεια ανάγνωσης Αλληλεγγύη στον κρατούμενο αναρχικό Νίκο Ρωμανό, απεργό πείνας από 10/11/2014