Άμεση απελευθέρωση του αναρχικού κοινωνικού αγωνιστή Άρη Σειρηνίδη

(Φλεβάρης 2011)

Σε περιόδους γενικευμένης κρίσης, όπως η σημερινή, η ένταση της καταπίεσης και η διάχυτη κοινωνική δυσαρέσκεια δημιουργεί ρωγμές στην κοινωνική συναίνεση. Οι εξουσιαστές, φοβούμενοι την ανεξέλεγκτη αντίδραση μεγάλων τμημάτων της κοινωνίας, θωρακίζονται. Ποινικοποιούν κινήματα, πρακτικές αγώνα και στοχοποιούν τους ίδιους τους κοινωνικούς αγωνιστές.

Ο σκοπός τους είναι διπλός. Από τη μια η πολιτική (ακόμη και η φυσική) εξόντωση των υποκειμένων που αγωνίζονται και από την άλλη η τρομοκράτηση όσων ενδεχομένως σκέφτονται να αντισταθούν.Έτσι βλέπουμε σήμερα την ποινικοποίηση της άρνησης πληρωμών (είτε αυτή αφορά τα διόδια, είτε τα εισιτήρια στα ΜΜΜ), την επιβολή εξοντωτικών χρηματικών εγγυήσεων και ποινών φυλάκισης για όσους βρεθούν στο στόχαστρο των κρατικών μηχανισμών ή “τύχει” να πιαστούν. Η εφαρμογή του κουκουλονόμου και η αναβάθμιση του τρομονόμου, οδηγούν σε διώξεις και φυλακίσεις αγωνιστών με στοιχεία ανύπαρκτα ή κατασκευασμένα από την κρατική ασφάλεια.

Στα πλαίσια της ενίσχυσης του νομικού οπλοστασίου του κράτους εντάσσονται οι διώξεις βάσει της ταυτοποίησης γενετικού υλικού DNA. Η μέθοδος αυτή είναι επιστημονικά αμφισβητούμενη, καθώς το DNA είναι ένα υλικό το οποίο μεταφέρεται, πλαστογραφείται και δύσκολα ταυτοποιείται 100%. Έτσι, ακόμη και για την αστική δικαιοσύνη, δεν μπορεί να αποτελεί το βασικό τεκμήριο ενοχής. Οι προφυλακίσεις όμως με μοναδικό στοιχείο το DNA έχουν ήδη ξεκινήσει. Τέτοια είναι και η προφυλάκιση του αναρχικού αγωνιστή Άρη Σειρηνίδη στις 7 Μάη του 2010 στα κελιά της Α’ πτέρυγας των φυλακών Κορυδαλλού.

Ο Άρης συνελήφθη στις 3 Μάη 2010. Τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης σπεύδουν να τον παρουσιάσουν, μέσω “διαρροών” της αστυνομίας, ως εμπλεκόμενο στη ληστεία του Praktiker της οδού Πειραιώς που έγινε την ίδια μέρα. Το πρωί της επομένης ανακοινώνεται από τους διώκτες του, ότι ο Άρης δεν είχε καμία σχέση με τη ληστεία. Κατηγορείται για το πλημμέλημα της οπλοκατοχής και της αντίστασης κατά της αρχής.

Στις 7 Μάη, ενώ είχε εκδοθεί η απόφαση της μη κράτησής του και αναμενόταν η απελευθέρωσή του, εκδίδεται νέο ένταλμα σύλληψης για ένα περιστατικό που εκτυλίχθηκε στις 10 Ιούλη του 2009 στα Εξάρχεια, όπου άγνωστος φορώντας σαγιονάρες, βερμούδα και σομπρέρο πυροβόλησε κατά διμοιρίας ΜΑΤ. Εμφανής πρόθεση της εξουσίας είναι η γελοιοποίηση του συντρόφου και η παρουσίασή του ως άτομο ανισόρροπο.

Μοναδικό αποδεικτικό στοιχείο, η ταύτιση γενετικού υλικού DNA που ελήφθη παράνομα, χωρίς την συγκατάβαση του Άρη, από το πορτοφόλι του, με το γενετικό υλικό που βρέθηκε σε μια χειρουργική μάσκα που περισυλλέχτηκε στην περιοχή του περιστατικού. Πουθενά στη δικογραφία δεν προκύπτει ότι η μάσκα άνηκε στον δράστη των πυροβολισμών. Ακόμα και ο σωματότυπος του δράστη, από τις περιγραφές των μαρτύρων και των αστυνομικών, είναι τελείως διαφορετικός με αυτόν του Άρη Σειρηνίδη.

“ Αν είναι, λοιπόν, κάτι που δίνει υπόσταση στο κατηγορητήριο, αυτό δεν είναι το γενετικό υλικό που ανιχνεύτηκε σε μια από τις διάσπαρτες μάσκες που βρέθηκαν στην περιοχή των Εξαρχείων εξ αιτίας των επεισοδίων των προηγούμενων ημερών, αλλά η πολιτική γενετική μου ύλη, η παρουσία μου σε εκείνη την πλευρά του οδοφράγματος που ορίζει η ταξική μου θέση και συνείδηση, ενάντια στην καπιταλιστική κυριαρχία και την κρατική τρομοκρατία. “ Άρης Σειρηνίδης, πολιτικός κρατούμενος 10/02/2011

Στις 4 Οκτώβρη του 2010 το συμβούλιο πλημμελειοδικών, απορρίπτει την αίτηση άρσης προφυλάκισης του Άρη Σειρηνίδη. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας ο Άρης παρίσταται αυτοπροσώπως με ισχυρή αστυνομική συνοδεία. Η αίτηση των συνηγόρων για αποχώρηση της αστυνομικής δύναμης δεν γίνεται δεκτή από το συμβούλιο μετά την ανάγνωση γραπτής εντολής του προϊσταμένου των αστυνομικών που αιτιολογούσε την παρουσία τους διότι “είναι αναρχικός και ως τέτοιος ιδιαίτερα επικίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια”.Παρόμοια δήλωση είχε κάνει και ο ανακριτής στην τεκμηρίωση της απόφασης προφυλάκισης του Άρη Σειρηνίδη: “Απολογούμενος, άλλωστε, ο κατηγορούμενος, κατά τη δική του φρασεολογία, δηλώνει αναρχικός, δεν κρύβει την ανατρεπτική του δράση, εντάσσει τον εαυτό του στο αναρχικό κίνημα, θεωρεί τον εαυτό του επαναστάτη και επιθυμεί να ανατρέψει αυτόν τον κόσμο, όντας ενταγμένος στον καθημερινό αγώνα ενάντια στο κράτος και τον καπιταλισμό.”

Ο Άρης συμμετέχει εδώ και πολλά χρόνια στους κοινωνικούς-ταξικούς αγώνες, σε συνελεύσεις γειτονιάς, στέκεται αλληλέγγυος σε πολιτικούς κρατούμενους, αγωνίζεται για την κοινωνική απελευθέρωση και συνεχίζει να αγωνίζεται καθ΄ όλη τη διάρκεια της προφυλάκισής του. Η δίωξή του είναι πολιτική και εκδικητική. Στις 9 Μάρτη του 2011 θα πραγματοποιηθεί η δίκη του στα δικαστήρια της Ευελπίδων. Μέσα από αυτή τη δίκη φανερώνεται για άλλη μια φορά ο ταξικός χαρακτήρας της αστικής δικαιοσύνης, ο ρόλος της οποίας είναι η διατήρηση της κυριαρχίας των αφεντικών και όχι η εξασφάλιση της κοινωνικής ευημερίας. Μια καταδίκη του Άρη, στηριγμένη αποκλειστικά στη χρήση του DNA, θα ανοίξει το δρόμο για την ενοχοποίηση αγωνιστών καθ’ υπόδειξη της κρατικής ασφάλειας. Η δίκη αυτή δεν δικάζει μόνο τον Άρη, αλλά και όλους αυτούς που αντιστέκονται και αγωνίζονται για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, αρχηγούς και καταπίεση. Για ένα κόσμο Ελευθερίας, Ισότητας και Αλληλεγγύης.

Δεν θα αφήσουμε κανέναν σύντροφο μας στα χέρια του κράτους.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ.


ΠΟΡΕΙΑ 3 Μάρτη 2010 Προπύλαια 18:00
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στα δικαστήρια της Ευελπίδων, 9 Μάρτη 2010 στις 9:00

Αναρχική Συλλογικότητα “Καθ’ Οδόν”

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.