Αλληλεγγύη στις καταλήψεις και τις συντρόφισσες/ους μας στη Θεσσαλονίκη

Την Κυριακή 21 Γενάρη 2018, με αφορμή την επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων και την αναμόχλευση του μακεδονικού ζητήματος, ένα εθνικιστικό συνονθύλευμα χουντοστράτηγων, βασιλοφρόνων, πατριωτών, «ψεκασμένων», χουντικών, χρυσαυγιτών, φασιστοχουλιγκάνων, παπάδων και διαφόρων άλλων συνιστωσών του εθνικού κορμού συγκεντρώθηκε στη Θεσσαλονίκη για να διαδηλώσει. Από τις γραμμές αυτής της συγκέντρωσης και με τη κάλυψή της, φασιστικές ομάδες κρούσης βρήκαν την ευκαιρία να βγουν από τα λαγούμια τους μέρα μεσημέρι και με την πλήρη στήριξη των μπάτσων να επιτεθούν σε 2 καταλήψεις. Η πρώτη επίθεση στην κατάληψη ΕΚΧ «Σχολείο» απωθήθηκε από τους συντρόφους και τις συντρόφισσες της περιφρούρησης, ενώ η δεύτερη με στόχο την κατάληψη «Libertatia» είχε σαν αποτέλεσμα να καεί ολοσχερώς.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι/ες στο πλευρό των συντρόφων/ισσών μας από τις καταλήψεις «Libertatia» και «Σχολείο», απέναντι στο κράτος και τα ενεργούμενά του. Ενάντια στις εθνικιστικές κραυγές και τις φασιστικές επιθέσεις, προτάσσουμε τον διεθνισμό και τον διαρκή αντιφασιστικό αγώνα. Ενάντια στην εθνική συνείδηση, συγκροτούμε την ταξική μας συνείδηση και αλληλεγγύη.

ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΤΟ ΖΟΜΠΙ ΤΟΥ ΔΕΞΙΟΥ ΚΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ ΠΙΣΩ ΣΤΟ ΛΑΚΟ ΤΟΥ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ «LIBERTATIA», ΣΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΧΩΡΟ «ΣΧΟΛΕΙΟ» ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΕΣ/ΟΥΣ ΜΑΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ