ΑΜΕΣΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥ ΠΕΙΝΑΣ ΣΠΥΡΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

Στις 14 Ιανουαρίου, ο κρατούμενος στις φυλακές Λάρισας Σπύρος Χριστοδούλου ξεκίνησε απεργία πείνας, με αίτημα την συγχώνευση των ποινών του. Διεκδικεί την παύση των εισαγγελικών και δικαστικών μεθοδεύσεων, που επιχειρούν να τον καταδικάσουν σε ατέλειωτα χρόνια φυλακής και φυσική εξόντωση. Η απόδοση ποινών μη συγχωνεύσιμων αποτελεί καταστρατήγηση του ίδιου του νομικού πλαισίου που γεννά και κατασκευάζει ενόχους. Ένα νομικό πλαίσιο που επιστρατεύεται ή ξεπερνιέται, τηρείται κατά γράμμα ή απαξιώνεται, ανάλογα με την πολιτική σκοπιμότητα των εμπνευστών του.Ο Σπύρος Χριστοδούλου διώκεται για συμμετοχή στην “υπόθεση των ληστών του Διστόμου”, μια δικογραφία-εφεύρημα των κατασταλτικών μηχανισμών και των μ.μ.ε., που ξεγλίστρησε μέσα απ’ τα συρτάρια των αστυνομικών ρεπορτάζ και του πολιτικού θεάματος. Στα πλαίσια της ίδιας υπόθεσης του αποδίδεται συμμετοχή σε σειρά ληστειών, τις οποίες οι διωκτικές αρχές συνδέουν με την οργάνωση “Επαναστατικός Αγώνας”, σε μια προσπάθεια να αποπολιτικοποιηθεί και να απαξιωθεί κοινωνικά η δράση του Ε.Α., μέσω της παρουσιάσής του ως οργάνωση-προκάλυμμα “ληστών του κοινού ποινικού δικαίου”.

Η πολιτική στοχοποίηση του Χριστοδούλου και η ένταξη του ως “υπόπτου τρομοκρατίας”, καθιστά την δικαστική του καταδίκη ακόμα πιο επιτακτική για το κράτος και τις αρμόδιες υπηρεσίες, αναδεικνύοντας την εκδικητική μανία του κρατικού μηχανισμού, απέναντι σε οποιονδήποτε αναγνωρίζει ως αντίπαλο. Ειδικότερα, απέναντι σε ανθρώπους που παραμένουν αλύγιστοι απέναντι στους κρατικούς μηχανισμούς και που η συνθήκη της φυλακής δεν τους έχει κλονίσει ηθικά.

Απ’ την μεριά μας, θεωρούμε τους αγώνες εντός των φυλακών ως κομμάτι του ευρύτερου κοινωνικού και ταξικού αγώνα. Κάθε αγώνας που στοχεύει στην βελτίωση των συνθηκών κράτησης είναι σημαντικός. Ζητούμενο είναι και η διασύνδεσή του με τον συνολικότερο αγώνα για την καταστροφή του κράτους και του κεφαλαίου, για την οικοδόμηση μιας κοινωνίας πολιτικής ελευθερίας, οικονομικής ισότητας και κοινωνικής αλληλεγγύης, όπου οι φυλακές, οι θεσμοί τιμωρίας και βίαιης πειθάρχησης-συμμόρφωσης θα αποτελούν παρελθόν. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι/ες στον αγώνα του Σπύρου Χριστοδούλου, μέχρι την δικαίωση του.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΠΕΡΓΟ ΠΕΙΝΑΣ ΣΠΥΡΟ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.