Αλληλεγγύη στον σύντροφο Θ. Χατζηαγγέλου, απεργό πείνας και δίψας από 19/12

Αλληλεγγύη στον σύντροφο Θ. Χατζηαγγέλου, απεργό πείνας και δίψας από 19/12

Το κράτος, ανεξάρτητως του κομματικού διαχειριστή του (δεξιού ή αριστερού), στάθηκε και στέκεται πάντα τιμωρητικά απέναντι στους αμετανόητους εχθρούς του, προς γνώση και συμμόρφωση κάθε ανθρώπου που αγωνίζεται ή θέλει να αγωνιστεί εναντίον του. Αν δεν μπορεί να αφομοιώσει αγώνες και θέσεις των αντιστεκόμενων επιλέγει την άμεση καταστολή τους.

Τακτική που ακολουθείται κι ευρύτερα κοινωνικά, με ολοένα αυξανόμενη ένταση το τελευταίο χρονικό διάστημα. Για την αντιμετώπιση της ραγδαίας φτωχοποίησης κι εξαθλίωσης μεγάλων κοινωνικών τμημάτων, το κράτος επιλέγει την δοκιμασμένη τακτική του καρότου και του μαστιγίου, με τη χορήγηση ελεημοσύνης μέσω των διαφόρων επιδομάτων από τη μια και από την άλλη με δολοφονίες, καταστολή ή απαγόρευση πορειών, καταστολή συνδικαλιστικής δράσης και αντιεργατικά νομοσχέδια, εκκενώσεις καταλήψεων ,συγκρότηση σώματος πανεπιστημιακής αστυνομίας.

Αντίστοιχα κατασταλτική είναι η διαχείριση των φυλακών και μέσω του τελευταίου σχετικού νομοσχεδίου με το οποίο υποβαθμίζονται περαιτέρω οι ήδη άθλιες συνθήκες διαβίωσης εγκλεισμού. Ο νέος σωφρονιστικός κώδικας αυξάνει τα χρονικά όρια για τη λήψη άδειας και την υφ’ όρων απόλυση για τους/ις κρατούμενους/ες που έχουν καταδικαστεί για συγκεκριμένα αδικήματα, δυσχεραίνει τη διαδικασία και τους όρους χορήγησης εκπαιδευτικών αδειών και ουσιαστικά καταργεί τις άδειες των πολυ-ισοβιτών. Επιπλέον, επαναφέρει τις φυλακές τύπου Γ ως “Σωφρονιστικά Καταστήματα Αυξημένης Ασφάλειας”.

Ενάντια σε αυτό το νομοσχέδιο αντιστέκονται από τις 28 Οκτώβρη κρατούμενοι πολλών φυλακών. Προκειμένου να καμφθεί ο αγώνας τους επιλέγεται από το κράτος το σπάσιμο των κοινοτήτων αγώνα και η απομόνωση αγωνιστών. Ο αναρχικός Κώστας Δημαλέξης και ο αναρχικός και μέλος της οργάνωσης Αναρχική Δράση Θάνος Χατζηαγγέλου, μετάγονται από τον Κορυδαλλό στις φυλακές των Τρικάλων και της Νιγρίτας Σερρών. Αντιστεκόμενος σε αυτή τη μεταγωγή ο σύντροφος Θάνος Χατζηαγγέλου επέλεξε ως μέσο αντίστασης την απεργία πείνας και δίψας, απο τις 19/12, απαιτώντας την επαναφορά του στη φυλακή του Κορυδαλλού αλλά και την γνωστοποίηση των αιτιών της μεταγωγής του.

Δίπλα του, αλληλέγγυοι στον αγώνα του, βρίσκονται οι αναρχικοί Γ. Μιχαηλίδης, Λ. Βουγιουκλάκης, Φ. Δασκαλάς και Φ. Τζιώτζης, έχοντας προχωρήσει και αυτοί σε απεργία πείνας.

Στεκόμαστε αληλλέγυοι/ες τόσο στο πλευρό του συντρόφου, όσο και στο πλευρό όλων των αγωνιστών κρατουμένων, απαιτώντας την άμεση ικανοποίηση του συνόλου των αιτημάτων τους.

Μέχρι το γκρέμισμα της τελευταίας φυλακής.

Αγώνας για την κοινωνική επανάσταση, για την Αναρχία

Στηρίζουμε την συγκέντρωση αλληλεγγύης στο Σύνταγμα, την Τετάρτη 28/12, στις 18:00

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.