ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ/ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ Ν.ΜΑΖΙΩΤΗ ΚΑΙ Π.ΡΟΥΠΑ

Ο σύντροφος Νίκος Μαζιώτης και η συντρόφισσα Πόλα Ρούπα, μέλη της ένοπλης αναρχικής οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας που έδρασε στο διάστημα 2003-2017, ανέλαβαν την πολιτική ευθύνη των ενέργειων/επιθέσεων της και βρίσκονται στη φυλακή εκτίοντας ποινές 20 ετών.

Ο Νίκος Μαζιώτης έχει συμπληρώσει από τον Ιανουάριο του 2022 τα 3/5 της ποινής του, δηλαδή το όριο αποφυλάκισης. Το συμβούλιο αναστολών έχει απορρίψει 4 φορές το αίτημά του για υφ’ όρων αποφυλάκιση με το ίδιο σκεπτικό. Ως αιτιολογία των απορριπτικών αποφάσεων χρησιμοποιήθηκαν παλαιότερα πειθαρχικά παραπτώματα που έχουν από χρόνια διαγραφεί. Ο σύντροφος έχει καταθέσει απο τον Αύγουστο νέο αίτημα και αναμένει την απόφαση. Η Πόλα Ρούπα έχει εκτίσει και αυτή τα 3/5 της ποινής της και βρίσκεται από τις αρχές Ιουλίου σε αναμονή της απόφασης του 1ου της αιτήματος για υφ’ όρων αποφυλάκιση.

Καθόλη την διάρκεια της κράτησής τους, η εκδικητική και τιμωρητική στάση του κράτους έχει εκδηλωθεί με διάφορους τρόπους όπως ειδικές συνθήκες κράτησης, απομόνωση, περιορισμός του χρόνου επισκεπτηρίων, απουσία ιατρικής φροντίδας, αναβολές και απόρριψη αδειών, φωτογραφική αναδιαμόρφωση σοφρωνιστικών νόμων και κανονισμών.

Από την αρχή της κράτησής τους το κράτος “δικαίου” δεν αρκέστηκε μονο στην τιμωρία των ιδίων, αλλά την επέκτεινε και στο οικογενειακό τους περιβάλλον. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε τις άθλιες συνθήκες μεταφοράς του Ν.Μαζιώτη για να δει το νεογέννητο γιό τους το 2010, την προσπάθεια του κράτους να διακόψει την γονεϊκή σχέση αφαιρώντας τους προσωρινά την γονική επιμέλεια του παιδιού τους (μεταφέροντάς το στο ψυχιατρικό τμήμα του Νοσοκομείου Παίδων μετά τη σύλληψη της Π.Ρούπα το 2017), τη “μεταγωγή παρωδία” της Π.Ρουπα σε έκτακτη άδεια για σοβαρό πρόβλημα υγείας της μητέρας της Ειρήνης και την ουσιαστική απαγόρευση της παρουσίας του Ν.Μαζιώτη στην κηδεία της.

Κόντρα στο κράτος που εξαρχής είχε ως στόχο την πολιτική και ηθική απαξίωση του λόγου και της δράσης τους, και στην συνέχεια την ηθική, ψυχολογική και οικονομική εξόντωση των ιδίων και της οικογένειάς τους, οι σύντροφοι στάθηκαν συνεπείς και ακέραιοι πολιτικά υπερασπιζόμενοι τις πολιτικές τους επιλογές. Η στάση τους έρχεται πολιτικά από πολύ παλιά, θεμελιωμένη στην προοπτική της ριζοσπαστικής κοινωνικής αλλαγής, της κοινωνικής επανάστασης.

Δεν είχαμε ποτέ αυταπάτες περί του “ανθρωπιστικού” προσώπου του κράτους. Τίποτα δε χαρίστηκε σε αναρχικούς αγωνιστές. Σε μια περίοδο ολομέτωπης κρατικής επίθεσης και ταυτόχρονης υποχώρησης των κινημάτων, η αλληλεγγύη στους φυλακισμένους συντρόφους/ισσες και η απελευθέρωσή τους μας αφορά όλους/ες, τόσο σε πολιτικό όσο και σε ευρύτερο κοινωνικό επίπεδο.Στεκόμαστε δίπλα στους 2 συντρόφους και απαιτούμε την άμεση αποφυλάκιση τους.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ Π.ΡΟΥΠΑ ΚΑΙ Ν.ΜΑΖΙΩΤΗ.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.