ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟ ΣΠΥΡΟ ΣΤΡΑΤΟΥΛΗ, ΑΠΕΡΓΟ ΠΕΙΝΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ 11/11

Ο αγωνιστής κρατούμενος Σπύρος Στρατούλης ξεκίνησε από τις 11/11 απεργία πείνας, απαιτώντας την παύση της εκδικητικής στέρησης αδειών εξόδου που του χορηγούνταν τα τελευταία δύο χρόνια. Η ποινή αυτή του επιβλήθηκε λόγω της ένταξής του στη γελοία δικογραφία με το όνομα “εγκληματική οργάνωση Στέκια Θεσσαλονίκης”. Μοναδικό στοιχείο εναντίον του ήταν οι προσωπικές και συντροφικές σχέσεις που είχε αναπτύξει με αναρχικούς/ες στα πλαίσια της αλληλεγγύης στους αγώνες των φυλακών. Παρ’ότι σε σχέση με τις συγκεκριμένες κατηγορίες αφέθηκε “ελεύθερος” (χωρίς δηλαδή περιοριστικούς όρους ή προφυλάκιση), η εκδικητική στάση του κράτους απέναντί του δεν σταμάτησε. Αυτό είναι περισσότερο από προφανές πως δεν οφείλεται μόνο στη στοχοποίηση των προσωπικών του σχέσεων με φίλους και συντρόφους του, αλλά κατά κύριο λόγο στην πολυετή του αγωνιστική στάση μέσα στη φυλακή.

Μέσα στα σχεδόν 22 χρόνια εγκλεισμού του, υπήρξε έντονη η πολιτικοποίηση του, όπως και η δράση του, καθώς συμμετέχει με συνέπεια και συνέχεια στους αγώνες των φυλακισμένων (από αποχές συσσιτίου μέχρι εξεγέρσεις) ενάντια  στην αθλιότητα των συνθηκών κράτησης και της ίδιας της συνθήκης του εγκλεισμού.

Η αντιμετώπιση του Σπ. Στρατούλη απ’τους κατασταλτικούς μηχανισμούς εντάσσεται στην  προσπάθεια του κράτους να στιγματίσει και να καταστείλει τους αγωνιζόμενους. Ένα πλήθος στημένων δικογραφιών (υπόθεση MARFIN, Τ. Θεοφίλου, Σκουριών) γεμίζει τα συρτάρια των εισαγγελέων, με σκοπό να κρατήσει σε ομηρία ταξικούς/κοινωνικούς αγωνιστές και συντρόφους μας και να ανακόψει κάθε μορφή αντίστασης και αγώνα που αναπτύσσεται μέσα σε αυτή την δύσκολη συγκυρία.

Απ’ την μεριά μας, θεωρούμε ότι ο κοινωνικός-ταξικός αγώνας, διεξάγεται και εντός των φυλακών. Στηρίζουμε τον αγώνα των φυλακισμένων για τη βελτίωση των συνθηκών κράτησής τους, ταυτόχρονα όμως παλεύουμε για την καταστροφή του κράτους και του κεφαλαίου, για το χτίσιμο μιας κοινωνίας ελευθερίας, ισότητας και αλληλεγγύης όπου καμιά φυλακή και κανένα σύστημα τιμωρίας, πειθάρχησης και εγκλεισμού δε θα έχει θέση. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα του Σπύρου Στρατούλη και απαιτούμε την άμεση απαλλαγή του από τη φαιδρή δικογραφία “στέκια Θεσσαλονίκης” και την άμεση επαναχορήγηση των αδειών εξόδου του.

ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ-ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ

Αναρχική Συλλογικότητα Καθ’ οδόν

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.