Πορεία αλληλεγγύης στους συλληφθέντες του No Expo

Η Περιφέρεια Αθήνας της Αναρχικής Ομοσπονδίας καλεί στην πορεία αλληλεγγύης στους συλληφθέντες του No Expo, στα πλαίσια της πανευρωπαϊκής ημέρας αλληλεγγύης στις 28/11, 12 μ.μ. στο Μοναστηράκι συμμετέχοντας στο μπλοκ της συνέλευσης αλληλεγγύης στους 5 αγωνιστές φοιτητές.

Αλληλεγγύη στους 5 φοιτητές

Την ημέρα της εργατικής πρωτομαγιάς στην Ιταλία, σε μία συγκυρία όπου τα χαμηλά στρώματα της Νότιας Ευρώπης πλήττονται από τις πολιτικές που επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση, και ενώ η παγκόσμια εργατική τάξη συνεχίζει να διαδηλώνει μέχρι και σήμερα για τα ανικανοποίητα αιτήματά της και να αγωνίζεται για την χειραφέτησή της, ο παγκόσμιος καπιταλισμός επέλεξε να στήσει ένα ακόμη πανηγύρι με την έκθεση Expo.

Στις φετεινές διαδηλώσεις της εργατικής πρωτομαγιάς στο Μιλάνο συμμετείχαν 5 έλληνες φοιτητές, οι οποίοι την επομένη των διαδηλώσεων προσάγονται καθώς εξέρχονται από κατειλημένο κοινωνικό κέντρο και υπόκεινται σε λήψη DNA και φωτογραφιών.

Στις 12/11, σε ημέρα γενικής απεργίας, οι πέντε φοιτητές συλλαμβάνονται με Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, κατά το οποίο οι Ιταλικές αρχές ζητούν να εκδοθούν στην Ιταλία, κατηγορούμενοι για συμμετοχή σε επεισόδια της πρωτομαγιάς στο Μιλάνο, ενώ παράλληλα διαπομπεύονται στον Ιταλικό τύπο. Με αυτόν τον τρόπο επιδιώκεται να μπει σε εφαρμογή ένα σχέδιο ποινικοποίησης της αντίστασης, τρομοκράτησης των κινημάτων, αναστολής της διεθνιστικής ενότητας των εκμεταλλευόμενων ενάντια στα μέτρα υποτίμησης των ζωών τους.

Ως αναρχικοί, από θέση αγώνα και αρχής, δεν πρόκειται να αφήσουμε ούτε τους 5 φοιτητές, ούτε και τον οποιονδήποτε διωκώμενο αγωνιστή να εκδοθεί. Όσο βαθαίνει η κρίση και οι συνέπειές της φανερώνονται και όσο η καταστολή των αγώνων οξύνεται, τόσο εμείς, ως κομμάτι της τάξης μας, θα οχυρώνουμε τις αντιστάσεις μας.

Καλούμε τον κόσμο του αγώνα να πλαισιώσει όλες τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις γύρω από αυτή την υπόθεση.

 

Αλληλεγγύη στους 5 φοιτητές διωκόμενους για την υπόθεση του Μιλάνο.

 

ΚΑΜΙΑ ΕΚΔΟΣΗ – ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΚΩΧΗ

Αναρχική Ομοσπονδία

26-11-2015

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.