Για την επίθεση στην κατάληψη Έπαυλης Κουβέλου

Τη Δευτέρα 9/11 στις 5:30 τα ξημερώματα ένας ισχυρός εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη στην είσοδο της κατειλημμένης Έπαυλης Κουβέλου. Ο μηχανισμός είχε τοποθετηθεί στην εξωτερική είσοδο της κατάληψης, με αποτέλεσμα να προκληθούν μεγάλες υλικές ζημιές στα γύρω σπίτια και καταστήματα, καθώς και φθορές στην εξωτερική πόρτα του κτιρίου, ενώ η ισχύς της έκρηξης και η απουσία οποιασδήποτε προειδοποίησης θα μπορούσε να έχει κοστίσει τη ζωή περαστικών.

Παρότι δεν υπήρξε κάποια ανάληψη ευθύνης για την επίθεση, το θρασύδειλο αυτό χτύπημα παραπέμπει ξεκάθαρα σε ακροδεξιές και φασιστικές πρακτικές. Αντίστοιχα παραδείγματα έχουμε πολλά (από την την εμπρηστική επίθεση του 2011 και την επίθεση μελών της χρυσής αυγής στις 01/08/2014 στην ίδια κατάληψη, μέχρι τα τυφλά χτυπήματα με βόμβες σε γεμάτους κινηματογράφους το ’78 από τον αρχηγό της χρυσής αυγής Μιχαλολιάκο).

Η επίθεση αυτή στοχεύει στην τρομοκράτηση του κινήματος και στην περιθωριοποίηση των δομών του από την υπόλοιπη κοινωνία. Τέτοιες προσπάθειες όμως είναι εξ’ αρχής καταδικασμένες να αποτύχουν. Η αλληλεγγύη μας θα είναι πάντα ισχυρότερη από τις βόμβες και θα συνεχίσει να  ορθώνει αναχώματα ενάντια στο φασισμό.

ΟΙ ΒΟΜΒΕΣ ΤΟΥΣ ΔΕ ΜΑΣ ΦΟΒΙΖΟΥΝ, ΜΑΣ ΕΞΟΡΓΙΖΟΥΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΕΠΑΥΛΗΣ ΚΟΥΒΕΛΟΥ

 

Συγκέντρωση-πορεία: Σάββατο 5/12/2015, 12:00, σταθμός ΗΣΑΠ Μαρούσι

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.