Αλληλεγγύη στη Σάναα Τάλεμπ

Την 1η Μάρτη 2016 θα δικαστεί η Σάναα Τάλεμπ, κρατούμενη από τις 4 Απριλίου 2015 σε ένα από τα σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης που επιφυλάσσει το κράτος για τις φτωχές μετανάστριες εργάτριες -και όχι μόνο γι’ αυτές- στο Ελληνικό, επειδή «δεν είχε χαρτιά».

Το ιστορικό

Η Σάναα Τάλεμπ, 33 ετών, κατάγεται από το Μαρόκο και βρίσκεται 12 χρόνια στην Ελλάδα. Από τη στιγμή που παρήλθαν 6 μήνες κράτησης αγωνίζεται για την απελευθέρωσή της και για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης στο στρατόπεδο του Ελληνικού, συμμετέχοντας μαζί με τις συγκρατούμενές της μέχρι και σε 2ήμερη μαζική αποχή συσσιτίου τον περασμένο Νοέμβρη. Στις 5 εκείνου του μήνα, της ανακοινώνουν ότι αφήνεται ελεύθερη και τη βάζουν με τις χειροπέδες σε ένα αυτοκίνητο. Όταν αντιλαμβάνεται ότι τη μεταφέρουν στο Ελ. Βενιζέλος με σκοπό την απέλασή της, η Sanaa δίνει μάχη για να μην μπει στο αεροπλάνο. «Αν χρειαστεί να διαλέξω ανάμεσα στην απέλαση και τον θάνατο, διαλέγω τον θάνατο», λέει η ίδια. Κακοποιείται βάναυσα από τους μπάτσους σε σημείο που ο πιλότος του αεροπλάνου αρνήθηκε να πετάξει έχοντας μια γυναίκα ματωμένη με σκισμένα ρούχα.

Το κράτος έχει συνέχεια

Τώρα η Σάναα Τάλεμπ διανύει τον 11ο μήνα εγκλεισμού και δικάζεται την 1η Μάρτη γιατί αντιστάθηκε στην εξαναγκαστική της απέλαση: κατηγορείται για απείθεια και για φθορά ξένης περιουσίας (του περιπολικού που τη μετέφερε). Ενώ ακόμη και οι γιατροί που την παρακολουθούν συνεχώς παραπέμπουν τη Σάναα σε αποφυλάκιση, οι αρχές τιμωρητικά την οδηγούν σε δίκη για τη μάχη που δίνει ενάντια σε όλο το πλέγμα ασφαλείας του σύγχρονου ολοκληρωτικού ελληνικού κράτους.
Τόσο η διαχείριση των μεταναστ[ρι]ών μέσω των στρατοπέδων συγκέντρωσης όσο και οι ίδιες οι συνθήκες κράτησης που έχουν ως στόχο να κάμψουν την αξιοπρέπεια και την ελπίδα των ανθρώπων δεν έχουν αλλάξει στο παραμικρό, όσο και αν η «πρώτη φορά αριστερά» ευαγγελιζόταν λίγο πριν τις εκλογές το αντίθετο. Το ελληνικό κράτος εκσυγχρονίζεται και κάθε αγώνας των «αόρατων» αυτής της κοινωνίας επιχειρείται να απομωνωθεί και να συντριβεί με βία.
Η Σάναα Τάλεμπ είναι γυναίκα, είναι μετανάστρια, είναι εργάτρια. Είναι όλα όσα η κυριαρχία προσπαθεί να ελέγξει και να υποβιβάσει με μεγαλύτερη ένταση. Όπως χιλιάδες μετανάστριες και μετανάστες, βιώνει το καθεστώς εξαίρεσης στο πετσί της και αγωνίζεται ενάντια σε αυτό με ασπίδα το μόνο που της έχουν αφήσει δικό της, το σώμα της.
Στον αγώνα της αυτό θα είμαστε μαζί προτάσσοντας την ταξική μας αλληλεγγύη, το βασικό μας όπλο απέναντι στο σύγχρονο ολοκληρωτισμό: την οργάνωση των κοινών αγώνων μας, ντόπιων και μεταναστ[ρι]ών.

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΣΑΝΑΑ ΤΑΛΕΜΠ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΧΑΡΤΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΡΙΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ
ΚΟΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΝΤΟΠΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΡΙΩΝ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ:
ΤΡΙΤΗ 1/3, 9.00, ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ, ΚΤIΡΙΟ 2

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.