ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ – ΠΟΡΕΙΑ 6 ΜΑΙΟΥ, ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ, 11:00

 

ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ

Το καθεστώς ελέγχου και απαγορεύσεων και η μόνιμη συνθήκη εξαίρεσης που εγκαθίδρυσε το ελληνικό κράτος, με πρόσχημα τη διαχείριση της παγκόσμιας υγειονομικής και οικονομικής κρίσης, αποτελεί το ιδανικό περιβάλλον ώστε να επιχειρήσει να αναδιαρθρώσει το εργασιακό τοπίο, επαναδιατυπώνοντας τις εργασιακές σχέσεις ακόμα περισσότερο υπέρ των αφεντικών.

Έτσι, στο καθεστώς άγριας εκμετάλλευσης των από τα κάτω τον τελευταίο χρόνο, με την εντατικοποίηση, την τηλεργασία, την ανεργία ή τη μαύρη εργασία, έρχονται να προστεθούν μια σειρά διατάξεων με το νομοσχέδιο Χατζηδάκη, που εκτός των άλλων περιλαμβάνουν την περαιτέρω ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, την επίσημη πλέον κατάργηση του 8ώρου, τη νομιμοποίηση των απλήρωτων υπερωριών, την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας σε ακόμα περισσότερους κλάδους και την τοποθέτηση φραγμών στην κύρυξη απεργιών στους εργασιακούς χώρους.

Στόχος τους να ισχυροποιηθούν ακόμα περισσότερο απέναντι στην κοινωνική βάση, να εξαλείψουν κάθε ψήγμα εργατικής κατάκτησης του παρελθόντος και να βάλουν ταφόπλακα σε κάθε εργατική διεκδίκηση.

ΝΑ ΕΠΙΤΕΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ

Το μήνυμα της εξέγερσης του Σικάγο του 1886, της Θεσσαλονίκης του 1936 και κάθε εξέγερσης ενάντια στους δυνάστες των ζωών μας, είναι ότι τίποτα δε μας χαρίστηκε και τίποτα δεν είναι αρκετό. Αντιθέτως, όταν οι άνθρωποι αποφασίσουν να σπάσουν το καθεστώς συναίνεσης και να κάνουν το πέρασμα από τη διαμαρτυρία στην εξέγερση, τότε τα πάντα είναι δυνατά. Γιατί η εργασιακή τους «ειρήνη» είναι ένας διαρκής πόλεμος απέναντι στην τάξη μας. Γιατί η μισθωτή εργασία είναι ένας εκβιασμός του καπιταλιστικού και εκμεταλλευτικού συστήματος. Καμιά εμπιστοσύνη ή ελπίδα για αλλαγή δε μπορεί να υπάρξει στην συνδικαλιστική – κομματική χειραγώγηση. Ότι έχουμε είμαστε εμείς, το ταξικό μας μίσος, η αλληλεγγύη και οι αυτοοργανωμένοι αγώνες. Το μέλλον δεν ανήκει στον κόσμο της δουλειάς αλλά σε αυτούς και αυτές που θα εξεγερθούν για την κατάργησή της.

ΝΑ ΥΨΩΣΟΥΜΕ ΟΔΟΦΡΑΓΜΑΤΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ

ΚΑΜΙΑ ΕΙΡΗΝΗ ΜΕ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ

ΚΑΤΩ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ Η ΜΙΣΘΩΤΗ ΣΚΛΑΒΙΑ

…για την κοινωνική επανάσταση, μέχρι την απελευθέρωση και την αναρχία.

ΠΟΡΕΙΑ 6 ΜΑΙΟΥ – ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ – 11:00

Αναρχικές συλλογικότητες, στέκια, συντρόφισσες-οι

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.