Κείμενο αλληλεγγύης στον αναρχικό απεργό πείνας Γ. Μιχαηλίδη

Για περισσότερο από 8 χρόνια ο αναρχικός Γ. Μιχαηλίδης βρίσκεται έγκλειστος στις φυλακές, ύστερα από καταδίκες και προφυλακίσεις που αφορούσαν τόσο δράσεις του ίδιου, των οποίων ανέλαβε την ευθύνη (απαλλοτρίωση στον Βελβεντό, συμμετοχή σε αγώνες στη φυλακή,απόδραση)όσο και σκευωρίες που στήθηκαν στην πλάτη του προκειμένου να παρατείνεται επ’αόριστον η ομηρία του (καταδίκη για “ατομική τρομοκρατία”, προσπάθεια σύνδεσής του με τη ΣΠΦ). Έχοντας πλέον εκτίσει τα 3/5 της αρχικής του ποινής και τα 2/5 της πειθαρχικής ποινής του για την απόδραση,εκπληρώνοντας όλες δηλαδή τις τυπικές προϋποθέσεις για την υφ’όρον αποφυλάκισή του, καλείται στις 29/12/2021 από την γραμματείατης φυλακής να υπογράψει την αίτηση αποφυλάκισης του όπως προβλέπεται. Σχεδόν δύο μήνες αργότερα του γνωστοποιείται η απορριπτική απόφαση του δικαστικού συμβουλίου Άμφισσας, με την αιτιολόγηση πως “συντρέχει κίνδυνος τέλεσης νέων αδικημάτων”.Στις 23/5 ξεκίνησε απεργία πείνας, διεκδικώντας την άμεση αποφυλάκισή του.Στις 20 Ιουνίου, κι ενώ ο Γ. Μιχαηλιδης βρίσκεται ήδη στην 29η ημέρα απεργίας πείνας, το συμβούλιο πλημμελειοδικών ‘Αμφισσας δημοσιεύει το αντίστοιχο βούλευμα με το οποίο απορρίπτει και τη δεύτερη αίτηση ώς αβάσιμη.

Με ένα σκεπτικό βγαλμένο από δυστοπικό σενάριο (κάτι μεταξύ της αστυνομίας σκέψηςτου όργουελ, και την πρόληψη εγκλημάτων του minority report) αποφασίζεται η παράταση του ήδη παράτυπου (με στέρηση κανονικών και φοιτητικών αδειών, μεταγωγές, πειθαρχικά κλπ) εγκλεισμού του.

Το κράτος μέσω των θεσμών του εξαντλεί όλο του το νομικό οπλοστάσιο (εμπλοκή σε δικογραφίες χωρίς κάποιο στοιχείο ώστε να παραταθεί η προφυλάκιση μετά το πρώτο 18μηνο, καταδίκες χωρίς στοιχεία, δημιουργικές ασάφειες σε νόμους και κανονισμούς φυλακών κλπ) για να παρατείνει την ομηρία όσων κρίνει επικίνδυνους/ες για την κυριαρχία του. Στόχος είναι τόσο η ηθική, ψυχολογική και φυσική εξόντοση των ίδιων των αγωνιστών που πέφτουν στα χέρια του κράτους και της δικαιοσύνης του, όσο και ο παραδειγματισμόςτων υπολοίπων. Πρόκειται για πάγια τακτική του κράτους προς κάθε άνθρωπο της τάξης μας που θα διανοηθεί να αμφισβητήσει το υπάρχον και να αντισταθεί.

Ο σύντροφος δεν αποποιήθηκε την πολιτική του ταυτότητα και υπερασπίστηκε πολιτικά τις δράσεις του. Αυτή του τη στάση ποινικοποιεί για μια ακόμα φορά η δικαστική εξουσία. Ουσιαστικά ποινικοποιεί πολιτικές αντιλήψεις και ιδεολογίες σα να αποτελούν από μόνα τους αδικήματα.Τιμωρεί παραδειγματικά τις έκνομες πράξεις που προκύπτουν από πολιτικά κίνητρα σε μία προσπάθεια να καταστείλλει όχι μόνο τις πράξεις που το αμφισβητούν αλλά και την ίδια την ιδέα της αμφισβήτησης.

Μετά από 6 επιπλέον μήνες προληπτικής κράτησης ο σύντροφος Γ.Μιχαηλίδης ξεκίνησε απεργία πείνας στις 23/5 με στόχο την αποφυλάκισή του. Από τη μεριά μας στεκόμαστε αλληλέγγυοι/ες στο πλάι του και στηρίζουμε τον αγώνα του.

ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΓΚΡΕΜΙΣΜΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΦΥΛΑΚΗΣ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΟΜΗΡΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΛΙΑ

Αναρχική συλλογικότητα Καθ’ οδόν

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.