Ενημέρωση από τη συζήτηση για την προοπτική της δημιουργίας αναρχικής πολιτικής οργάνωσης

Με την παρουσία 47 αναρχικών συλλογικοτήτων από 11 πόλεις, πραγματοποιήθηκε στις 2 Μάρτη 2013 η συζήτηση για την προοπτική του σχηματισμού αναρχικής πολιτικής οργάνωσης που είχαν καλέσει οι συλλογικότητες “Καθ’ οδόν”, “Κύκλος της Φωτιάς”, “Αναρχικοί για την Κοινωνική Απελευθέρωση” και “Στέκι Αντίπνοια”. 33 σχήματα διάβασαν εισηγήσεις, μέσα από τις οποίες εκφράστηκε ένας πλούτος απόψεων, ενώ διαπιστώσαμε μία ισχυρή κοινότητα με πολλές συλλογικότητες, τόσο στο επίπεδο της ανάλυσης της κοινωνικής πραγματικότητας όσο και στην εκτίμηση για την αναγκαιότητα της δημιουργίας αναρχικής πολιτικής οργάνωσης, γεγονός που επιτρέπει στην πρωτοβουλία αυτή να προχωρήσει σε επόμενα βήματα με αισιοδοξία.
Χαιρετίζουμε όσα σχήματα στοχάστηκαν πολιτικά πάνω σε αυτή την πρωτοβουλία αλλά και όσους/ες στήριξαν και την στηρίζουν πλέον ως διαδικασία. Όσες ομάδες δεν παρευρέθησαν, για λόγους ανεξάρτητους από τη βούληση και την πολιτική τους τοποθέτηση, έχουν τη δυνατότητα το κάνουν στη συνέχεια.

Οργανωτικά, βρισκόμαστε μόλις στην αρχή ενός δύσκολου δρόμου, μέσα στους καθημερινούς αγώνες, στον κοινωνικό-ταξικό πόλεμο. Ενός δρόμου που φιλοδοξεί να δυναμώσει το κάλεσμα της επανάστασης, να συσπειρώσει και να πολλαπλασιάσει δυνάμεις, να ενισχύσει τον αγώνα των καταπιεζόμενων και εκμεταλλευόμενων την ώρα που το κράτος και το κεφάλαιο επιτίθενται σε όλα τα μέτωπα .

Για κάθε πληροφορία ή άλλο ζήτημα, το e-mail anar_organosi@riseup.net
παραμένει για την ώρα.

Αναρχική συλλογικότητα Καθ’οδόν, Αναρχική συλλογικότητα Κύκλος Της Φωτιάς, Αναρχικοί για την Κοινωνική Απελευθέρωση,  Στέκι Αντίπνοια.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.