Ενάντια στην εξαθλίωση των ζωών μας – Από τον αγώνα για επιβίωση στον αγώνα για την κοινωνική επανάσταση

Αφίσα που κολλιέται στις γειτονιές της Αθήνας

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΜΑΣ

Μετά μια από μια παρατεταμένη προσπάθεια αντιμετώπισης της προηγούμενης κρίσης, η κρατική διαχείριση της πανδημίας επιτάχυνε το ξέσπασμα μιας νέας, την οποία -όπως άλλωστε και την προηγούμενη- θα κληθεί να πληρώσει η τάξη μας. Την ώρα που δυσκολευόμαστε να κατανοήσουμε τις σαρωτικές αλλαγές που συμβαίνουν στις ζωές μας, το κράτος και το κεφάλαιο μας υπόσχονται πλέον μόνο περισσότερη εξαθλίωση, φτωχοποίηση, καταστολή και κοινωνικό έλεγχο, περιθωριοποίηση τμημάτων της τάξης μας και λεηλασία της φύσης.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗ

Στους συνδικαλιστικούς αγώνες που γεννιούνται, τις φεμινιστικές κινητοποιήσεις, τις πρωτοβουλίες ενάντια στα αιολικά και τις εξορύξεις, τις αντιστάσεις των μεταναστ[ρι]ών και των φυλακισμένων, τις καταλήψεις, τις συνελεύσεις γειτονιών και τις πολιτικές συλλογικότητες, συλλογικοποιούμαστε και αντιστεκόμαστε στην κρατική καταπίεση και την καπιταλιστική εκμετάλλευση, τον εθνικισμό, τον ρατσισμό, την πατριαρχία. Η επιθυμία για ελευθερία, η κοινωνική και ταξική αλληλεγγύη, το χτίσιμο ισότιμων, αδιαμεσολάβητων σχέσεων και ακηδεμόνευτων κοινοτήτων αγώνα προεικονίζουν έναν νέο κόσμο.

ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

Δεν έχουμε τίποτε να περιμένουμε από το κράτος και τα αφεντικά, ούτε από τους αυτοχρισμένους κομματικούς σωτήρες, δεξιούς κι αριστερούς. Θέλουμε να εφεύρουμε απ’ την αρχή τον κόσμο, να δομήσουμε από την αρχή τις κοινωνικές μας σχέσεις στη βάση της πολιτικής ελευθερίας, της οικονομικής ισότητας και της κοινωνικής αλληλεγγύης. Ξέρουμε πολύ καλά ότι κάτι τέτοιο δεν είναι εύκολο. Δεν πρόκειται όμως απλά για μια εναλλακτική επιλογή. Είναι πλέον η μοναδική ρεαλιστική διέξοδος από την αυτοκαστροφική πορεία που έχουν χαράξει για εμάς το κράτος και ο καπιταλισμός.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.